Jump to content


Photo

Trouble Rmoving Drivers Side Indicator Bulb


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 johnniefp

johnniefp

    16 LX Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 04 March 2006 - 05:04 PM

Surely I can't be the only one having this trouble?

I need to change the indicator bulb on the drivers side (not side repleater) but cannot remove the bulb.

I lift the bonnet, twist the bulb housing to pull it out but the removal is hindered by a lack of space *and* some thick black plastic cable housing.

:bhead: <- Never has an emoticon been more appropriate

Is there a recommended way to do this that I'm missing?

Thanks
jfp
====
Wreg 1.8 Pic

#2 fixerman

fixerman

    1.8 HDI SX

  • Members
  • PipPipPip
  • 204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hounslow
  • Interests:Growing old disgracefully!

Posted 04 March 2006 - 06:16 PM

Come on Stim! Help the man! ;)

April 2013 C3 Picasso VTi120 EGS in Ruby Red with panoramic roof, eMyway and reversing camera.


#3 whatsinaname

whatsinaname

    2.0 Hdi Exclusive Silver

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,646 posts
  • Gender:Male
  • Location:Derbyshire
  • Interests:fishing, motorbikes, garden, my dog

Posted 04 March 2006 - 06:38 PM

cant you move whatevers in the way the hand book just says rotate bulb a quater turn, and pull so there shouldnt be anything in the road of it

#4 stimulator

stimulator

    1.6 Cherry Red Metallic, wonder car

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 9,340 posts
  • Gender:Male
  • Location:Waterlooville Hants
  • Interests:Model trains OO gauge. C3 Picasso, Grandchildren

Posted 05 March 2006 - 07:51 PM

Sorry not done this but the headlight bulb was difficult to remove due to lack of space. Try turning it the otherway. Also try a spray of WD40 and wear rubber gloove for extra grip.
17 Reg C3 Saloon Flair 1.2 110BHP
Previous Xsara Picasso 20HDi, C3 SX 1.4HDi, C3 SX 1.6HDI, C4 Picasso 1.6HDi VTR+ EGS 62 Reg C3 Picasso VTR+ 1.6 HDi 92BHP

#5 Teacherpete2

Teacherpete2

    Full Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 5,002 posts
  • Gender:Male

Posted 05 March 2006 - 08:13 PM

Had a look at our's today and can see the problem - there is part of the wiring harness which follows the underside of the wing and there is a 't-junction' right behind the bulb! The only suggestion I can make is to follow the main section of the harness back towards the windscreen and try to undo the clip - about 1" long, black plastic - on the exposed part of the wing. This may give some slack to enable you to push the offending piece out of the way.
Growing old is compulsory; growing up isn't!
If you're not part of the solution...
...you're part of the precipitate!

#6 johnniefp

johnniefp

    16 LX Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 05 March 2006 - 10:12 PM

thanks for the repsonses, I'll attack this again when my hands have healed from the first attempt. (I'll never make a mechanic)

jfp