Jump to content


Photo

crankshaft sensor (p0336)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 picassop0wer

picassop0wer

    16 LX Member

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 16 August 2018 - 02:43 PM

hi to all my 1.6 petrol picasso stopped last week error codes were p0505 and p0336

 

p0505 was idle stepper motor which i replaced also

p0336 crankshaft sensor which i replaced

 

but still no start unless pumping gas pedal in and out...any ideas ?

even when running any touch of accelerator makes it cut out like no response from pedal

ive cleaned throttle body and map with wynns carb cleaner



#2 picassop0wer

picassop0wer

    16 LX Member

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 17 August 2018 - 06:38 PM

FIXED ish starts and drives now but....... either throttle sensor is goosed or stil in learning mode as its intermittantly working i followed reset of bsi and ecu then pedal (sensor) was still faulty drove 5 miles to scrappy to get one and just as i pulled over it suddenly started working much better drove around a bit then went home still working good but going to replace any way so its normal but my looooong journey taught me pug/citroen parts are interchangable if part number is the same..... also eurocarparts wanted almost 2 ton for the sensor so.... aftermarket no brand 20quid job off fleabay or tenner for genuine stamped with pug/cit logo second hand from scrappy

finally when putting reg into fleabay it may tell you "this part doesn't fit your car." but if part number is the same it will fit